Семиноженко претендує на створення нової галузі економіки

Читать на русском

Голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко заявив про створення в Україні нової галузі економіки - виробництва світлодіодної техніки.

«На даний час в Україні створюється нова галузь економіки – світлодіодна. Тому важливо надзвичайно оперативно реагувати на світові тенденції, вимоги та виклики часу, використовувати нові можливості в межах світлодіодної галузі. Для цього український ринок має величезний потенціал», - цитує виступ Семиноженка на засіданні уряду прес-служба Держагентства.

Зокрема, відповідно до озвучених Семиноженком планів, частка світлодіодної освітлювальної техніки українського виробництва у загальному обсязі такої продукції має зрости з 4-4,5% у 2012 році до 40% у 2016 році.

Крім того, за розрахунками чиновника, завдяки розвитку виробництва в Україні буде здійснено перехід на світлодіодні системи освітлення, що дозволить скоротити витрати електроенергії на освітлення на 30%.

Як повідомляється, у 2014 році за укладеними договорами буде реалізовано проекти з впровадження комплексних систем освітлення на суму 482,3 млн. грн.

Нагадаємо, 6 червня 2013 року віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул запевнив, що завдяки налагодженню вітчизняного виробництва українська світлодіодна техніка коштуватиме на  20-30% дешевше, ніж європейські аналоги.

В січні 2011 року колишній прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в 2011 році уряд розпочне реалізацію Програми з модернізації виробництва світлодіодної техніки, і ця обіцянка зафіксована як виконана.

25 квітня 2013 року Володимир Семиноженко пообіцяв, що до 2020-го року Україна повністю перейде на світлодіодне освітлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: