В опозиції відкрили страшну таємницю: «закони 16 січня» ніхто не скасував

Читать на русском

Народний депутат від фракції УДАР Віктор Пинзеник заявив, що скандальні «закони 16 січня» продовжують діяти. 

«Ці закони не скасовані з техніко-юридичних проблем, на які мало хто звернув увагу. Я закликаю народних депутатів виправити цю помилку», - цитує слова Пинзеника під час пленарного засідання Верховної Ради прес-служба партії.

Зі слів депутата, причиною виникнення помилки стала неправильна процедура зміни законів.

«Ми скасували факт зміни законів, але не скасували самі зміни до законів. Треба ухвалити рішення, згідно з яким законодавчі акти, до яких вносилися зміни, які визнані такими, що втратили чинність, діють у редакції, що існувала до 16 січня. Або необхідно ухвалити «дзеркальні» закони», - зазначив він.

Як підкреслив депутат, незважаючи на голосування про скасування вищезгаданих законів, деякі статті, яких в них не було до 16 січня, все одно залишились в документах. 

Зокрема, зі слів Пинзеника, до 16 січня в тексті Кримінального кодексу не було статті про наклеп, а зараз вона там є попри скасування закону.

Нагадаємо, 31 січня президент Віктор Янукович підписав закон, котрим скасовувались закони, що були прийняті Верховною Радою 16 січня і отримали у ЗМІ характеристику «диктаторських».

28 січня Верховна Рада скасувала 9 із 12 законів, які обмежували громадянські свободи і були прийняті 16 січня «у ручному режимі».

Політолог Володимир Фесенко заявив, що 16 січня під час голосування за бюджет 2014 року та за «поліцейські» закони відбулося те саме, що й в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності, коли розігнали мирний протест.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: