В МОЗ пояснили, що студентів вночі виселяли з гуртожитків, щоб не змерзли

Читать на русском

Виселення студентів з гуртожитку Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, яке відбулося вчора ввечері, пов’язане з аварією теплотраси, а не з якимись політичними подіями.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я.

«Увечері 3 лютого 2014 року сталась аварія теплотраси, яка забезпечувала подачу тепла до низки житлових будинків Солом’янського району м. Києва, зокрема, гуртожитку Національного медичного університету імені О.О.Богомольця», - сказано в повідомленні.

Для розміщення студентів на ночівлю були створені умови у фізико-хімічному навчальному корпусі, станом на сьогоднішній ранок пошкодження теплотраси ліквідоване і мешканці гуртожитку можуть повертатися по своїх кімнат.

Ректорат також звернувся до ЗМІ з проханням не політизувати і не перебільшувати цю побутову ситуацію.

Сьогодні деякі ЗМІ повідомили, що спішне виселення студентів-медиків з гуртожитку вчора ввечері може бути пов’язане з політичними подіями, зокрема необхідністю розміщення в гуртожитку інших людей. Такі припущення висловлювали і деякі студенти, з 12 години ночі до гуртожитку нікого не впускали і не випускали.

Нагадаємо, міністр освіти Дмитро Табачник пообіцяв, що не буде карати студентів за участь у мирних політичних акціях. Таку ж обіцянку озвучив і екс-прем’єр Микола Азаров. Втім, обидві ці обіцянки зафіксовані проектом «Слово і діло» як невиконані.  

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало 10 грудня 2013 року запевнив студентів, що може гарантувати їм безпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: