Київський УДАР вважає столичний бюджет «дутим»

Читать на русском

Заступник голови фракції УДАР у Київраді Андрій Странніков назвав проект столичного бюджету на 2014 рік заздалегідь невиконуваним і «роздутим».

«…не зрозуміло, звідки планується залучити додаткові 1,5 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб, хоча киян за цей рік у місті не побільшало. …від 3 до 4 млрд. «дутих» грошей цього року влада намагається прописати у бюджет-2014», - цитує слова політика прес-служба партії.

Странніков також заявив, що минулого року бюджет був недовиконаний мінімум на 2,5 млрд. грн., надходження з плати за землю в ньому становили 2 млрд. грн. замість запланованих 4 млрд. грн, із запланованих 600 млн. грн. за продаж землі до бюджету надійшло лише 55 млн.

«На наступний рік ми знову бачимо ті самі 4 мільярди гривень з плати за землю і 600 мільйонів з продажу землі», - зазначив політик.

Він додав, що фракція УДАР не підтримає проект бюджету у такому вигляді.

Як повідомлялось, вчора секретар Київради Галина Герега підписала розпорядження про проведення пленарного засідання 4 лютого, на якому розглядатимуться Програма економічного та соціального розвитку столиці та бюджет Києва на 2014 рік.

Нагадаємо, 29 січня 2014 року голова КМДА Володимир Макеєнко пообіцяв, що бюджет Києва в поточному році складе 14 млрд. грн.

15 січня 2014 року заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що через тиждень після прийняття державного бюджету на поточний рік буде прийнято кошторис Києва, але цього не сталося.

Екс-голова КМДА Олександр Попов обіцяв, що бюджет Києва буде прийнято до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: