Завтра Київрада спробує продавити бюджет

Читать на русском

На завтрашньому засіданні Київської міської ради розглядатимуться Програма економічного та соціального розвитку столиці та бюджет Києва на 2014 рік.

Як повідомляє прес-служба Київради, розпорядження про проведення пленарного засідання підписала сьогодні, 3 лютого, заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега.

«Після ухвалення державного міського кошторису виконавчому органу Київради знадобився певний час для формування Програми економічного та соціального розвитку та бюджету міста. Як тільки відповідні проекти рішень були передані до Київради, я одразу підписала розпорядження про призначення пленарного засідання», - заявила Герега.

Вона також додала, що місцеві бюджети, відповідно до закону, затверджуються протягом двох тижнів після держбюджету, тому зволікати з вирішенням цього питання надалі не можна.

Крім того, Герега зазначила, що у випадку неприйняття бюджету «Києву доведеться жити на 1/12  бюджету минулого року», що зробить неможливим здійснення капітальних видатків та підвищення зарплат бюджетникам, призведе до зупинки будівництва на великих інфраструктурних об’єктах.

«Затвердження бюджету – необхідна умова для стабільного життя столиці. Сподіваюся, що всі політичні сили розуміють свою відповідальність перед киянами і не залишать їх без надбавок, соціальних виплат, нових шкіл та лікарень», - резюмувала Герега.

Нагадаємо, 29 січня 2014 року голова КМДА Володимир Макеєнко пообіцяв, що бюджет Києва в поточному році складе 14 млрд. грн.

15 січня 2014 року заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що через тиждень після прийняття державного бюджету на поточний рік буде прийнято кошторис Києва, але цього не сталося.

Екс-голова КМДА Олександр Попов обіцяв, що бюджет Києва буде прийнято до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: