У 2013 році створено найбільше ДБСТ за всі роки Незалежності - Королевська

Читать на русском

У 2013 році вдалося створити найбільшу кількість дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) за всі роки Незалежності.

Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства.

«До кінця 2014 року сімейними формами виховання необхідно охопити 85% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – сказала Наталія Королевська.

Саме тому, за її словами, у 2014 році планується активно розвивати мережу ДБСТ, активізувати роботу з пропагування усиновлення дітей віком понад 5 років та груп братів-сестер, а також, у цілому, організувати інформаційну кампанію з цього питання.

Також Королевська доповіла, що протягом 2013 року 15581 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, отримала родину чи була передана до сімейних форм виховання. Крім того, минулого року створено 164 ДБСТ, а кількість дітей у ДБСТ протягом року збільшилася на 958 (на 1 січня 2013р. - 4932 дитини, а на 1 січня 2014р. - 5890 дітей). Міністр підкреслила, що це найкращий показник за останні роки.

«Також протягом року українцями було усиновлено 43 дитини з особливими потребами та з ВІЛ/СНІД, що майже у півтора раза більше, ніж у 2012 році, коли всиновили 29 таких діток», – повідомила Наталія Королевська.

Раніше міністр соціальної політики Наталя Королевська заявляла, що з 2014 року жодна дитина-сирота або дитина, позбавлена батьківського піклування, не повинна потрапити в інтернат.

Також, вона запевнила, що до 2020 року кожна українська дитина буде виховуватись в родинних умовах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: