Карта АТО: ситуація на сході України станом на 22 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 22 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольському напрямку ситуація продовжує залишатися надзвичайно напруженою. Активні бойові дії велися в районі Широкиного та Бердянського. НЗФ активно використовують 122-мм артилерію, також працюють ворожі снайпери. Бої розпочалися у другій половині дня і тривали аж до заходу сонця.

На Донецькому напрямку, зокрема в районі аеропорту, бойові дії ведуться практично у цілодобовому режимі. Противник стягнув у Донецьк і активно застосовує важке озброєння, зокрема танки та великокаліберні гармати. Основні районі зосередження заборонених видів озброєнь противника – територія Донецького аеропорту, сел. Спартак та житлові квартали м. Донецьк.

Динаміка ворожих обстрілів в районі аеропорту:

16 червня по позиціях ЗСУ гатили 28 разів,

17 червня – 37 разів,

18 червня – 41 раз,

19 червня – 45 разів,

20 червня – 53 рази.

В районі Горлівки відбулася серія перестрілок та артилерійських обстрілів наших позицій по всьому периметру окупованого міста.

На Луганському напрямку противник зосередив свій натиск на контрольованій Україною ділянці правого берега Сіверського Донця в районі Бахмутської траси (йдеться про ділянку від Новотошківського до Сокільників). Противник обрав підступну тактику обстрілу наших позицій і населених пунктів в темну пору доби. Також увечері ворог здійснив серію потужних мінометних обстрілів району Станиці Луганської.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 3 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: