Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 20 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольскому напрямку спостерігається зниження кількості збройних провокацій з боку проросійських бандформувань. Бойовики один раз обстріляли позиції сил АТО з АГС та стрілецької зброї поблизу Широкиного. Також в цьому районі працював ворожий снайпер. Неподалік селища Лебединське відбулося бойове зіткнення, але завдяки професійним діям українських військовослужбовців, обійшлося без втрат.

На Донецькому напрямку бойовики не залишають спроб просунутись углиб території України під Мар’їнкою – в цьому районі відбулося два бойових зіткнення. Бойовики активно використовують важке озброєння, насамперед 120-мм міномети та 122-мм артилерію, а також бронетехніку. Зокрема, в районі Мар’їнки зафіксовано обстріл з БМП. Також бойовики застосували танки біля населенних пунктів Березове, Авдіївка і Опитне. Усього зафіксовано сім танкових обстрілів з боку бойовиків на цьому напрямку. Неспокійно також було поблизу населенного пункту Новгородське, де бойовики застосували 120-мм міномети і 122-мм артилерію.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися в районі Сокільників і Золотого, де у хід пішов широкий спектр озброєння, включно з 120-мм міномети і артилерію калібром 122 і 152 міліметрів. Не обійшлося без запеклих боїв – українські військові дали гідну відсіч ворожій ДРГ біля Лопаскіного та у зіткненні біля Щастя. Крім того, учора близько 04:50 ночі, бойовики вдалися до зухвалого обстрілу Попасної з ракетних систем залпового вогню «Град».

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, 7 були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: