Карта АТО: ситуація на сході України станом на 13 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 13 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Адміністрації Президента, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольському напрямку протягом доби спостерігалося практично зразкове дотримання режиму тиші, кажуть в Адміністрації Президента. Зафіксовано лише 2 випадки стрільби терористів по позиціях сил АТО: з гранатометів у Широкиному та зі 122-мм гармат у Чермалику.

На Донецькому напрямку досі дуже неспокійно в районі аеропорту. У бій ідуть ворожі танки, БПМ і важка артилерія. При цьому бойовики не гребують обстрілами житлових кварталів – зокрема, в Авдіївці та Водяному. Потужних мінометних ударів зазнали позиції сил АТО поблизу Мар'їнки й Красногорівки, не вщухає вогонь і під Горлівкою (з боку Світлодарська). Разом з тим, в Ясинуватському районі проводяться ремонтно-відновлювальні роботи на ділянці газопроводу, що живить Маріуполь, Селідове й Авдіївку. Нагадаємо, газопровід був пошкоджений 12 червня в результаті обстрілу бойовиків.

На Луганському напрямку мінометного обстрілу зазнали н. п. Золоте і Щастя, поодинокі провокації з використанням стрілецької зброї були зафіксовані біля с. Новотошківське Станично-Луганського району. Також учора диверсанти підірвали ділянку залізничної колії Світлодарськ-Попасна, якою доставляється паливо на Вуглегірську ТЕС.

Втрати

За минулу добу Україна втратила 6 своїх військовослужбовців, ще 14 було поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: