Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 18 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

За минулу добу в зоні АТО було зафіксовано найменшу кількість епізодів режиму припинення вогню з боку противника за травень 2015 року.

На Маріупольському напрямку найгарячішою точкою зіткнення вчора було с. Чермалик: противник відкрив вогонь по наших позиціях з мінометів, що розташовані поблизу с. Лукове.

На Донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту. Противник має серйозну вогневу підтримку і активно використовує 120-мм міномети та 152-мм гармати, що підлягають відведенню відповідно до Мінських домовленостей. Не стихає вогонь противника і на західних околицях Горлівки (йдеться про с. Лозове) та під Світлодарськом.

На Луганському напрямку вчора відбулася перестрілка між нашими військовими і противником у районі с. Троїцьке.

Бій тривав близько 2 годин, бойовики застосували БМП, зенітну установку та стрілецьку зброю, ведучи вогонь із району с. Санжарівка. В районі м. Попасна і Золоте ворог застосував проти сил АТО танки та міномети. Окрім цього, на околиці Попасної на фугасі підірвався автомобіль з військовослужбовцями Національної гвардії та 3 волонтерами, внаслідок чого 2 волонтерів, офіцер і солдат НГУ загинули, ще 1 волонтера важко поранено.

Також бойовики здійснили серію мінометних обстрілів наших позицій біля м. Щастя.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинуло, 4 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: