Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 3 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

2 травня ситуація в зоні проведення АТО залишалася напруженою. Протягом учорашнього дня незаконні збройні формування 16 разів використовували 120-мм міномети, 8 разів – 122-мм артилерію та двічі – потужну артилерію калібру 152 мм. Також один раз обстріл вівся із РСЗВ «Град».

На Донецькому напрямку триває протистояння в районі Донецького аеропорту, а саме біля Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісок, шахти Путилівської і Майорська, що біля Горлівки. Двічі з артилерії позиції сил АТО були обстріляні поблизу Карлівки. Поблизу Мар’їнки сили АТО відбили спробу штурму. Крім того, під час мінометного обстрілу Пісок 4 міни приземлилися поблизу спостерігачів ОБСЄ, а невдовзі той самий патруль потрапив під перехресний вогонь в Авдіївці.

На Маріупольському напрямку вже традиційно найбільша активність бойовиків спостерігалась у Широкиному, де терористи застосовували стрілецьку зброю. Також в районі селища Мирне проросійські угруповання обстрілювали українські позиції зі 120-мм мінометів.

На Луганському напрямку бойові дії відбувалися в населених пунктах Щастя і Кримське. В районі м. Золоте Попаснянського району був зафіксований ворожий снайпер. Внаслідок обстрілу шахти Пролетарської Новотошківського району загинула мирна мешканка.

Втрати

Протягом доби в результаті бойових провокацій один український військовослужбовець загинув, ще 6 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: