Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 19 квітня 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний Опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За даними інформаційно-аналітичного центру РНБО, за добу учасники незаконних збройних формувань на Донбасі близько 50 разів обстрілювали позиції сил антитерористичної операції. При цьому, в прес-центрі АТО кажуть, що, порушуючи Мінські домовленості, супротивник 7 разів відкривав вогонь зі 120-мм мінометів, 1 раз – зі 122-мм артилерії. Також наші позиції знову були обстріляні з РСЗВ «Град».

«Найгарячішими» точками фронту були н. п. Піски, по якому двічі відкривали вогонь з мінометів, танку та кулеметів; район Авдіївки, що зазнав обстрілів із автоматичних гранатометів, снайперської та стрілецької зброї, БМП, крупнокаліберних мінометів, артилерії і «Градів». Крім того, з боку супротивника вівся вогонь по позиціях українців поблизу Опитного, Талаківки і Широкиного, району шахти Путилівської, передмістя Горлівки

Крім того, як повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, в суботу з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» був обстріляний н. п. Валуйське, а під час бою в Трьохізбенці були поранені двоє мирних жителів і троє військовослужбовців. Там, за інформацією Геннадія Москаля, також зафіксований обстріл: зокрема, повідомляється, що керована протитанкова ракета влучила в житловий будинок.

Втрати

Протягом доби 4 українських військових були поранені (троє зних – в районі Трьохізбенки), загиблих немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: