Експерт: альтернатива Мінським домовленостям одна – війна

Читать на русском

Москву не влаштовує мирне врегулювання конфлікту на сході України, тому як не виконуються Мінські угоди, так і не будуть виконуватися будь-які інші.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, коментуючи процес Мінських домовленостей.

«Деякою мірою Мінські домовленості виконують певні функції, оскільки інтенсивність усе ж хоч трохи, але згасла. Зрозуміло, що це не є остаточним розв'язанням конфлікту, і Мінські домовленості, як і будь-які інші, не є останньою крапкою», – розповідає Гладких.

За його словами, ніхто не очікував, що конфлікт на сході України завершиться лише Мінськими домовленостями. «Якщо для когось варіант «погане перемир'я краще, ніж хороша війна» не прийнятний, тоді є альтернатива. Альтернатива Мінським домовленостям тільки одна – продовження війни», – вважає експерт.

Гладких також висловив думку, що як не виконуються Мінські угоди, так і не будуть виконуватися будь-які інші домовленості, оскільки Москву не влаштовує мирне врегулювання конфлікту на сході України.

«Щодо формату, не слід забувати, що він визначається сторонами конфлікту. Передусім саме ці країни намагаються залучити посередників. Конфлікт від самого початку вийшов на регіональний рівень із перспективою перетворитися на глобальний конфлікт. Коли буде остаточно зрозуміло, що є загроза переходу конфлікту на глобальний рівень, тоді й будуть долучатися глобальні провідні країни, такі як Америка. На сьогоднішній день, США не бачать потреби своєї участі в переговорному процесі», – резюмував експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: