Діяльність опозиційного уряду – незаконна – експерт

Читать на русском

Виконання коаліційної угоди можна порівняти з презентацією опозиційного уряду. Це виглядає, як піар-хід.

Про це в ефірі «112 каналу» розповів політолог Петро Вознюк, коментуючи інформацію про те, що коаліційну угоду виконано на 5%, передає «Слово і Діло».

«Завжди легше давати обіцянки, ніж їх виконувати. В тій ситуації, що склалася в державі, коли навряд чи можна отримати якісь іміджеві електоральні бонуси, мало хто зацікавлений виконувати всі домовленості КУ. Тому все ж таки в нас немає якоїсь парламентської культури, власне політичної культури і такі угоди є, по суті, значною мірою джентельменськими. Вони не діють на своєму найвідповідальнішому етапі – на етапі виконання», – розповідає Вознюк.

«Презентували опозиційний уряд, при тому, що законодавчо він не оформлений і немає підстав для його діяльності. Це виглядає, як піар-хід. Немає закону про парламентську опозицію, який був прийнятий за основу і похований в парламентських архівах десь на початку квітня 2014 року. Тому кожен намагається свої зобов'язання применшити, якщо це можливо не виконувати, особливо, якщо це невигідно, і таким чином, будь-які домовленості, навіть зафіксовані на папері, вартують інколи менше, ніж сам папір, на якому вони зафіксовані. На жаль, це наша політична та парламентська культура і це правова культура, в якій є суттєві пробіли», – пояснює політолог.

Нагадаємо, з 290 зобов'язань, прописаних у коаліційній угоді, виконано лише 15 або 5,2%. Про це на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

Нагадаємо, 21 листопада 2014 року представники п'яти політичних сил – «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Самопомочі», «Радикальної партії Ляшка» та «Батьківщини» – підписали проект тексту коаліційної угоди. Як відомо, було два варіанти коаліційної угоди – від «Народного фронту» та «БПП». Президенту України не сподобався варіант від «НФ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: