Фірташ стимулюватиме вихід депутатів з партії Порошенка – експерт

Читать на русском

У найближчий період ключовою фігурою буде Коломойський і розвал коаліції залежить не від самих фракцій, а від олігархічних груп.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи, наскільки системним може бути процес виходу депутатів із «БПП», хто буде його підігрівати та чи не спричинить це переформатування коаліції.

«Процес виходу депутатів із «БПП» та переформатування коаліції будуть ініціювати не політичні фракції, а фінансово-промислові групи. Вони сприятимуть тому, щоб виводити людей з «Блоку Петра Порошенка», - заявив Юрчишин. У цьому контексті він згадав прізвища Дмитра Фірташа та Віктора Пінчука. «Поки їм вигідно співпрацювати з новою владою, розпаду коаліції не буде, але якщо в них виникнуть проблеми, такі, як зараз з Коломойським, дуже ймовірно, що вони будуть стимулювати своїх людей на вихід із фракції», – пояснив експерт.

За його словами, найближчим часом, навіть після сесії, переформатування й розвалу коаліції, скоріш за все, не буде.

«Невідомо, наскільки далеко дійде Коломойський. Зараз саме від нього залежить політичний розвиток подій у парламенті. Все може розсипатись вмить, як «картковий будиночок», якщо він піде достатньо далеко, тому зараз у влади першочергове завдання – не тактичне вирішення питання Коломойського, а конкретна програма деолігархізації. Це державне фінансування партій, обмеження політичної реклами, закон «Про Держслужбу». Тобто всюди, де олігархи напрацювали незаконні методи впливу на владу, потрібно це звести до мінімуму», – вважає політичний експерт.

Нагадаємо, про вихід з фракції «Блоку Петра Порошенка» під час прес-конференції у Дніпропетровську заявили Андрій Денисенко, Віталій Купрій, Валентин Дідич і Олександр Дубінін.

Водночас вихід з фракції «Блоку Петра Порошенка»  Купрій пояснив незгодою з політикою Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: