Кожний новий міністр екології ще гірший за попередника – експерт

Читать на русском

Нинішній міністр екології не має ні відповідної освіти, ні досвіду й гадаю, що зараз він в принципі не займається роботою Міністерства. Це більше схоже на піар.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського еколого-культурного центру, Заслужений природоохоронець України Володимир Борейко, коментуючи діяльність Міністерства екології.

«Наразі взагалі система охорони природи зруйнована. Коли приймали Бюджет, було прийнято ще десятки документів. Одним із пунктів було те, що в принципі всі перевірки Держекоінспекції зведені нанівець. Згідно цього мораторію, який, до речі, зараз продовжили на півроку до червня, Держекоінспекція не контролює того, яка підприємницька діяльність ведеться. Підприємці користуються тим, що існує така заборона і відповідно відбуваються незаконні і непідконтрольні речі», – розповідає спеціаліст.

За його словами, якщо давати оцінку Міністерству екології, то, на жаль, кожний новий міністр екології ще гірший за свого попередника.

«У Шевченка немає ні досвіду, ні фаху для того, щоб керувати Міністерством. Міністр просто не займається Міністерством. Присутній піар в інтернеті, соцмережах в контексті розповідей про екологічну сотню і тому подібне. Нічого Міністерство за таких умов на користь екологічній ситуації не зробить і тому в найближчий час буде організовано протест», – повідомив Борейко.

Нагадаємо, 2 грудня Ігора Шевченка було обрано новим міністром екології. За час його діяльності його ім'я згадувалаося в декількох скандалах.

Зокрема, за різною інформацією, екс-уповноважений уряду України з питань антикорупційної політики, а зараз народний депутат від «Народного фронту» Тетяна Чорновол звинуватила Шевченка в тому, що з його приходом в Міністерство почали працевлаштовуватися люди, які близькі до газового бізнесу «Сім'ї», а саме до колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького і екс-регіонала Олександра Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: