Що зробив Губаль для Закарпаття за півроку роботи? Експерт

Читать на русском

Голову Закарпатської ОДА не можна вважати самостійним управлінцем, тому що рішення все одно диктуються з Києва.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівник Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко, оцінюючи діяльність Губаля за півроку роботи на посаді голови ОДА.

«Посада голови ОДА розглядалася як перехідна, тимчасова. Але обставини склалися по-іншому. Про глибоку реформу місцевого самоврядування говорити не доводиться. Система управління залишилася старою. Однозначно оцінити діяльність голови ОДА не випадає можливим, тому що так ніхто і не знає, яке перед ним поставлене завдання. Якщо на початку призначення Губаля було досить зрозуміло, що його головне завдання – це підготувати місцеві органи влади до реформи місцевого самоврядування, то зараз ці завдання змінилися. Президент говорить, що робота керівників ОДА буде оцінюватись за тим, як вони готують область до АТО», – розповідає Пащенко.

За його словами, загалом за півроку можна відзначити те, що новий керівник, на відміну від попереднього, який відзначився неоднозначними скандалами, – не скандальний.

«Можна вважати, що якщо влада непомітна, то вона дієва і працює позитивно. Нинішня влада – непомітна. Не має неочікуваних подій, надриву, піар-акцій, різких зривів. Але і помітних зрушень, проривів в економіці теж немає. Ситуація в області не відрізняється від ситуації в країні. Голова ОДА так і залишився під тиском рішень Києва, тому говорити про нього, як самостійну фігуру, не можна, але як чиновник президентської вертикалі, він виконує свої обовязки успішно», – вважає Пащенко.

Загалом Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 5 обіцянок Голови Закарпатської ОДА. 2 з яких за пів року роботи Василь Губаль все таки виконав, а інші в процесі виконання.

15 вересня Порошенко звільнив з посади голови Закарпатської ОДА Валерія Лунченко , призначивши тимчасово виконуючим обов'язки голови ОДА Василя Губаля.

До свого призначення Губаль з 2010 року очолював Хустську райраду Закарпатської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: