Карта АТО: ситуація на сході України станом на 11 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 11 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Вчора, 10 березня, противник обстріляв українські позиції 37 разів. Найбільш неспокійною залишається ситуація в районі с. Широкине, Гранітне та Чермалик на Маріупольському напрямку, районі Донецького аеропорту, районі м. Дзержинськ неподалік Горлівки та біля с. Сокільники на Бахмутській трасі. Водночас після опівночі бойовики проявляли активність лише поблизу Авдіївки та Опитного, де було зафіксовано 3 обстріли з гранатометів. На інших напрямках в цю пору доби ситуація залишалася спокійною.

Ситуація на позиціях бойовиків

Противник продовжує передислокацію бронетехніки та накопичення ресурсів, насамперед – на Маріупольському напрямку. На Донецькому напрямку спостерігається активізація діяльності ДРГ бойовиків. Водночас російська сторона з метою маскування своїх подальших дій активно розповсюджує дезінформацію через підконтрольних бойовиків.

За даними розвідки, у м. Донецьку здійснюється набір найманців у бандформування «Перша Слов’янська бригада». До лав цього НЗФ планується залучити близько 200 осіб, які мають досвід ведення бойових дій у складі протитанкових військових формувань.

Втрати

За минулу добу 1 український військовослужбовець загинув, 5 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: