Карта АТО: ситуація на сході України станом на 9 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 9 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За інформацією речник штабу АТО Андрія Лисенка, найбільш неспокійною залишається обстановка на Маріупольскому, Донецькому та Артемівському напрямках. Також сьогодні вночі було нанесено 2 артилерійських обстріли по українських позиціях в районі н.п. Опитне та Авдіївка, і ще 1 артобстріл – безпосередньо по Авдіївці.

Біля с. Широкине ворог 7 разів обстріляв з мінометів та стрілецької зброї опорний пункт Національної гвардії. Також по позиціях сил АТО працював ворожий снайпер. Українські військовослужбовці тримають оборону, успішно відбиваючи атаки противника.

Крім того, вчора українські військовослужбовці зафіксували політ 9 ворожих БПЛА в зоні АТО.

Відведення військ

За словами речника штабу АТО Андрія Лисенка Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніки від лінії зіткнення.

Контрабанда зброї

Під час перевірки рейсового автобуса марки "Mercedes", який виходив з Києва до Донецька, прикордонники виявили більше 50 магазинів до АК-74 і пістолета-кулемета Шпагіна, нарізний ствол, бронежилет, 83 кобури до пістолета Макарова, а також форму камуфляжу і взуття.


Контрабанда грошей

Сьогодні прикордонники під час здійснення заходів контролю в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Георгіївка» (Донецька обл.), затримали громадянина України, що перевозив значну суму незадекларованих коштів розмірі 600 тисяч гривень, купюрами номіналом 50 гривень.

Діяльність бойовиків

У Донецьку представниками генпрокуратури так званої ДНР заарештовано директора шахти ім. Засядька. Уточнюється, що заарештований на два місяці директор шахти перебуває в статусі підозрюваного у порушенні правил гірничих робіт. Звинувачення йому поки не пред’явлено.

У зоні проведення АТО в Донецькій області співробітники СБУ затримали двох громадян України, причетних до поширення друкованої продукції сепаратистського змісту на підконтрольній бойовикам території.

Втрати українських військових

За останню добу жоден український військовослужбовець не загинув, 4 було поранено.

В той же час, загальні втрати в січні-березні 2015 року, встановлені за даними управління цивільно-військової співпраці Генерального штабу станом на 6 березня 2015 року склали 356 загиблих воїнів із складу ВСУ, Нацгвардії, МВС.

В ході боїв у 2014-му і 2015-му роках зникло безвісти 340 українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: