Карта АТО: ситуація на сході України станом на 7 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 7 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Вчора, 6 березня, позиції сил АТО були обстріляні з різних видів зброї 46 разів. Також учора відбулося 3 бойових зіткнення між українськими військовослужбовцями і ворогом. Напади відбиті без втрат. Найбільш неспокійна обстановка – на Донецькому, Артемівському та Волноваському напрямках. Найбільшу активність бойовики проявляли поблизу м. Авдіївки – вчора наші позиції в районі цього населеного пункту були обстріляні 10 разів, а сьогодні після опівночі – 3 рази, в тому числі о 4 годині ранку зафіксовано 1 обстріл з ворожої артилерії.

Дії українських військових

Триває третій етап відведення важкої військової техніки з боку ЗСУ. Згідно з Мінськими домовленостями, 6 березня почалося відведення на заздалегідь підготовлені майданчики РСЗВ «Ураган».

Ситуація на позиціях бойовиків

Основні зусилля ворог зосереджує на відновленні боєздатності підрозділів, перегрупуванні сил і засобів, удосконаленні системи постачання озброєння та боєприпасів на контрольовані ним території, у першу чергу – залізницею.

Поглиблюється конфлікт між бандою «донських казаків» та керівництвом бандформування «ЛНР». Здійснено замах на окупаційного «коменданта» м. Антрацит Бондаренка, який підпорядковується ватажку «казаків» отаману Козіцину.

Втрати

За даними РНБО України, вперше за останні кілька місяців внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: