Карта АТО: ситуація на сході України станом на 6 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 6 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Противник продовжує тактику «турбуючого вогню», здійснюючи поодинокі обстріли позицій сил АТО. Зокрема, вчора, 5 березня, наші позиції були обстріляні 35 разів. Найбільше напруження спостерігалося на Маріупольському, Донецькому та Артемівському напрямках. При цьому фактів застосування артилерійського озброєння бойовиками не зафіксовано. Також вночі, близько 1 та 2 години ночі,  бойовики обстріляли з мінометів Піски та Авдіївку.

У районі с. Миколаївка Тельманівського району Донецької області відбулося бойове зіткнення бойовиків з підрозділами ЗСУ. Противник, застосовуючи БМП та міномети, 4 рази обстріляв наш опорний пункт, а згодом намагався його штурмувати. Напад відбито.

Поблизу с. Широкине бойовики безуспішно намагалися атакувати наші позиції, тричі обстрілявши їх з гранатометів, снайперської і стрілецької зброї.

Дії українських військових

Учора ЗСУ здійснили  відведення артилерійських дивізіонів, що мають на озброєнні РСЗВ БМ-21 «Град».
Техніку на всьому шляху слідування супроводжували групи спостерігачів ОБСЄ, які засвідчили її відведення на відстань понад 35 кілометрів від лінії зіткнення сторін, як це передбачено Мінськими домовленостями. Зазначимо, що у разі спроб організованого наступу з боку бойовиків, українські військові готові оперативно повернути техніку на бойові позиції. Сьогодні сили АТО відводять від лінії зіткнення РСЗВ «Ураган».

Втрати

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 було поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: