Генштаб не здатний керувати воєнними операціями – військовий

Читать на русском

У війну на Донбасі Україна вступила взагалі практично без Збройних сил, тому зараз розраховувати на те, що 250 тисяч військових все вирішать – ілюзія.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив генерал-лейтенант Дмитро Уманець, аналізуючи збільшення ЗСУ до 250 тисяч та відповідаючи, чи допоможе це виграти війну на Донбасі.

«Україна в цю війну ввійшла практично без Збройних сил. Команда Януковича розпродала 340 військових містечок, тому зараз не дивлячись на те, що чисельність армії збільшили до 250 тисяч, це не дає нам гарантії 100% виграшу. Важлива не лише кількість, але й якість. Більшість все одно доведеться або вчити, як поводитись зі зброєю, або перевчати. Стосовно того, як перемогти то немає єдиного напрямку. Це комплекс дій. Перший напрям – військовий, тому зброю потрібно продовжувати тиснути на США про надання зброї. Росія має зрозуміти, що ми можемо дати відсіч. Другий напрямок – санкції, які мають бути максимальні. І лише на останньому місці має бути дипломатія та переговори. Росія має бути виснажена у всіх абсолютно сферах», – вважає експерт.

Уряд не повинен ігнорувати інформаційну складову, так як це відбувається зараз, тому що у нас зараз її взагалі немає. Ціль – мир у всьому світі, яку ставить Порошенко це безперечно заслуговує поваги, але траба жити реаліями, а не ілюзіями.

«Якщо у Президента є мета отримати якусь міжнарожну премію миру – це правильна стратегія. Якщо ж боротися за мир в Україні – ні. Крім того, я абсолютно не розумію, для чого Україні Генштаб, який не може керувати воєнними операціями. Він має бути повністю реорганізований і керувати трьома напрямами: Придністров'я, Крим і Схід», – підсумував військовий.

Нагадаємо, раніше у Генштабі заявили, що військовозобов'язані повинні мати довідку з військкомату не лише для виїзду за кордон, а й для виїзду за межі адміністративних районів.

Проте, як визнали експерти, це пряме порушення Конституції. Стаття 33 Конституції України дає «право на свободу пересування та вільний вибір місця проживання» і таке рішення не є законним. Верховна Рада має внести зміни до закону про обмеження пересування, наприклад, під час мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: