Замінити Яценюка на посаді прем’єра може Тимошенко – політолог

Читать на русском

Ключовим питанням протиріч коаліції став Бюджет, а точніше те, кому більше дістанеться, проте це не стане причиною розколу коаліції. Війна буде стримуючим фактором.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Дем'янчук, коментуючи діяльність коаліції, загрозу розколу та відставку Яценюка.

«Від цієї влади нічого іншого, ніж те, що відбувається, й не слід було очікувати. Ця коаліція від самого початку сама по собі деструктивною. Нинішня коаліція створена під тиском певних обставин – війна, допомога Заходу. Проте суперечності всередині коаліції ще не означають, що вона дійсно розпадеться. Зараз в коаліції йде війна за економічні ресурси та їх розподіл. Все крутиться навколо питання: а кому більше дістанеться? Прикладом цього є ухвалення Бюджету. Але не думаю, що поділ коштів і Бюджет-2015 стануть причиною розколу коаліції», – вважає політолог.

За його словами, такі фактори, як війна і кошти західних партнерів, будуть стримуючими і не дозволять офіційно заявити про розкол коаліції та її переформатування.

«Уряд Яценюка не справляється з поставленими завданнями і тому його відставка дійсно може принаймні утримати кризу на тому рівні, який є зараз. Скажімо, не поглиблювати її до ще більших масштабів. Проте постає питання, хто може замінити його на цій посаді», – аналізує Дем'янчук.

«Я гадаю, що єдиним українським політиком, який може замінити Яценюка на посаді премєр-міністра, є Юлія Тимошенко. Якщо вона візьме орієнтир на співпрацю з Порошенком, то є шанс на те, що поступово ситуація в країні може змінитися», – підсумував політолог.

Нагадаємо, днями раніше Президент скликав нараду з питань курсової політики в країні за участі Арсенія Яценюка, глави Міністерства фінансів Наталії Яресько та голови Нацбанку.

Як відомо, саме на прем’єра Петро Порошенко поклав відповідальність за рекордне падіння гривні в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: