Росію можна знищити за декілька хвилин – експерт

Читать на русском

Протиракетна оборона США може знищити Росію за декілька хвилин, однак ніхто не хоче допомагати Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів генерал-лейтенант Дмитро Уманець, коментуючи питанням введення миротворчих місій на схід України.

«Це стидоба для Європи та Америки, що ніхто не може зупинити Путіна, а він продовжує роздирати Україну. Ми ж не просимо людей, ми просимо зброю і ніхто не хоче на це навіть реагувати – це ненормальне явище», – сказав Уманець.

Він також вважає, що зупинити Путіна може тільки сила, ніяка мова дипломатії тут не допоможе і введення миротворчих місій – це єдиний правильний крок.

«Всі ці переговори мирні, ласкові, лагідні не зупинять Путіна. Самий кращий варіант – це введення миротворчого контингенту, іншого варіанту на сьогодні не існує», – переконаний Дмитро Уманець.

В свою чергу полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус переконаний, що введення «миротворчих військ» заморозить конфлікт.

«Якщо все правильно зробити, то, по-перше – це замороження конфлікту, друге – це дасть можливість населенню, яке перебуває на тій стороні, жити за своїми правилами і дасть можливість встановити стіну відмежування від північного сусіда, який намагається нав'язати нам «руський мир», – розповідає В'ячеслав Білоус.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко запропонував РНБО затвердити рішення про запрошення на Донбас миротворців ООН. Найкращий формат миротворчого контингенту для України – це «поліцейська місія Євросоюзу», – заявив Порошенко.

В свою чергу секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що миротворці повинні бути не лише на лінії протистояння, а й на ділянці кордону з Росією, який не контролює Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: