Влада повинна перестати займатися «кулуарщиною» – експерт

Читать на русском

Безумовно, професійні якості більшості складу уряду, службовців Адміністрації Президента та членів парламенту знаходяться на високому рівні. Проте зосередити свою увагу потрібно на інших моментах.

Про це «Слову і Ділу» розповів юрист Центру політичних студій та аналітики Олександр Лємєнов, коментуючи питання оцінки компетентності представників діючої влади.

«Складається враження, що держслубовці різних рівнів живуть поза реальністю, повністю нехтуючи потребами держави під час війни. Велика кількість підприємців не тільки стверджують про відсутність позитивних змін, але й акцентують увагу на збільшенні податкового навантаження та повної незрозумілості фіскальних нововведень», – підкреслює експерт.

На його думку, уряду та парламенту варто узгоджувати свої рішення з громадськістю, а не продовжувати «кулуарщину».

«Представникам неурядових організацій в буквальному сенсі приходиться протискати законодавчі новели, але така політика має відійти в минуле. Розробка нормативно-правової бази має йти пліч-о-пліч між народних депутатів, членів уряду та лідерів громадського суспільства й відповідних експертів», – говорить юрист.

А також зазначає, що існує дивна ситуація щодо поведінки Президента України Петра Порошенка.

«Він не тільки не продав свої активи, але й провів сина до Верховної Ради. Для прикладу, син прем'єра Ізраїлю нещодавно відправився до армії, в той час як Олексій Порошенко засідає в парламенті, не відчуваючи реалій буття. І це не поодинокі випадки «сімейних» успіхів в органах публічної влади, можна навести сотні подібних прикладів», – підсумовує Олександр Лємєнов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: