Путін забрав у Обами останній аргумент проти поставок зброї – Березовець

Читать на русском

Путін кинув у Дебальцеве всі резерви, що були у нього в розпорядженні, але незважаючи на всю складність ситуації, другий Іловайськ в Дебальцевому росіянам організувати не вдалося.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи ситуацію, що склалася в Дебальцевому, пише «Слово і Діло».

На його думку, було кілька причин, які зруйнували плани Путіна.

«По-перше, в України за півроку з'явилося ядро армії майбутнього... В України з'явилася своя, справжня армія.

Втрати в Іловайському котлі стали наслідком військових помилок. У Дебальцевому ситуація була принципово іншою при тому, що противник кинув на Дебальцеве незрівнянно більше техніки і сил», – пише Березовець.

Другою причиною «провалу» Росії, експерт називає поліпшення постачання армії. «Отримана важка техніка і дії військових зламали путінський план оточення», – зазначає він.

«По-третє, незважаючи на втрату території, Дебальцевський залізничний вузол в рази менш важливий, ніж збереження армії. В Україні поки немає кращого людського ресурсу і його порятунок незрівнянно важливіше збереження території. Крім того, скористатися залізницею терористи і росіяни тепер теж не зможуть – там тепер місячний пейзаж.

І головне, Путін тепер забрав у Обами останній аргумент проти поставок оборонної і летальної зброї в Україні. Такий ляпас господар Білого дому пробачити буде не силах», – підсумовує Тарас Березовець.

Нагадаємо, Дебальцеве було взято в облогу проросійськими бойовиками, незважаючи на припинення вогню. 17 лютого Президент України Петро Порошенко віддав наказ про відведення українських військових з міста. Сьогодні, 18 лютого українські бійці покинули Дебальцеве.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: