Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 18 лютого 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Сьогодні Збройні сили України проводять організований плановий відвід підрозділів сил АТО з м. Дебальцеве. Наразі вже виведено 80% українських підрозділів з цього сектора. Також найближчим часом очікується вихід ще двох колон наших військовослужбовців.

Обстріли

Поблизу с. Широкине, що біля Маріуполя, бойовики двічі обстріляли з мінометів опорний пункт українських військових та атакували його. Напад відбито.

В Ясинуватському районі Донецької області бойовики завдали численних обстрілів по позиціях українських військових біля н.п. Опитне, Піски, Водяне, Авдіївка, неодноразово застосовуючи реактивні системи залпового вогню, міномети, артилерію та стрілецьку зброю.

На Луганщині, в районі с. Міус Попаснянського району бандити з мінометів обстріляли взводний опорний пункт сил АТО та штурмували його. Окрім цього, біля с. Старий Айдар Станично-Луганського району бойовики з ПТКР обстріляли взводний опорний пункт українських військових.

Інфраструктура

Бойовики систематично знищують інфраструктуру Донецької та Луганської областей.

Внаслідок артобстрілів бойовиками пошкоджено газопровід Вуглегірської ТЕС у м. Світлодарськ Артемівського району Донецької області. Також пошкоджено залізничні комунікації і припинено залізничне сполучення між контрольованою і неконтрольованою територіями України на 5 ділянках Донецької області та 3 ділянках Луганської області. Це призвело до зупинки роботи потужних вугільних і металургійних підприємств регіону, зокрема, Маріупольського морського торговельного порту.

Дії українських військових

Українські силовики знешкоджують проросійських терористів. Українські військові затримали трьох членів екіпажу танка Т-72, які брали участь в боях на Сході України на боці бандформувань.

Командир екіпажу, навідник і водій-механік мали при собі військові квитки бандитського угрупування «ДНР». Один з бойовиків на прізвисько «Вєлік» був навідником танка Т-72. Увесь екіпаж пройшов військову підготовку в НЗФ «Восток» за спеціальністю «Мінно-підривна справа».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: