Які області найбільше ухиляються від мобілізації (інфографіка)

Читать на русском

20 січня 2015 року в Україні стартувала чергова хвиля мобілізації. Через декілька днів після цього, українські військові встигли заявити про те, що все йде по плану, а в окремих випадках люди за власною ініціативою звертаються до Міністерства оборони, тим самим висловлюючи власне бажання служити.

Разом з тим, сьогодні, представник генерального штабу України Олег Лисенко заявив, що в ряді областей є проблеми. Серед останніх, особливої уваги заслуговують Івано-Франківська, Тернопільська, Полтавська та особливо Закарпатська область.

В останній, з числа 1110 осіб, котрим були вручені повістки, до військкомату звернулися лише 410. Найгірша ситуація в селі Кольчино, що поряд з Мукачево, де зі 105 осіб, котрим були вручені повістки, до військомату звернулись лише 3. Решта, за неофіційною інформацією, масово виїжджають за кордон. Серед найбільш популярних напрямків виїзду тих, хто хоче уникнути мобілізації – Угорщина, Румунія, Росія. Федеральна міграційна служба останньої сьогодні прийняла рішення про продовження терміну перебування в РФ громадянам України призовного віку на термін більше 90 діб.

Нагадаємо, що раніше «Слово і Діло» публікувало перелік підстав, керуючись якими українські призовники намагаються уникнути мобілізації, не боячись навіть того, що за ухиляння від мобілізації передбачена чітка відповідальність перед законом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: