У «Опоблоці» вважають, що Росія не воює з Україною – експерт

Читать на русском

Партія «Опозиційний блок» потенційно становить небезпеку для країни. Жоден з представників партії не зробив заяви, в якій погодився з фактом, що Росія веде війну з Україною.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Каневський.

«Риторика «Опозиційного блоку» не відповідає сучасним реаліям. Представники ОБ, по-перше, відхиляють ідею про те, що Росія напала на Україну, що РФ є агресором. Більше того, лідери «Опозиційного блоку» вживають популістську демагогію, з метою закріпити за собою колишній електорат Партії регіонів. Вони обіцяють людям абсолютно неможливі речі: від зменшення цін на ЖКХ, та зниження долару і до низьких цін на продукти харчування. При цьому, жоден з лідерів відкрито не виступив з заявою про те, що Росія є агресором і веде війну на сході Україні», – розповідає Каневський.

За його словами, «Опозиційний блок» становить взагалі загрозу, оскільки він в союзі з представниками країни-агресора.

Водночас, політичний експерт Костянтин Матвієнко говорить, що парламентська коаліція пішла іншим шляхом.

«Представивши «мирний план» «Опозиційний блок» демонструє, що робить вигляд, що не розуміє природи війни на Донбасі та способів її припинення. Тобто, фактично партія намагається стверджувати, що військові дії на Донбасі сприченені не за РФ. Тобто «Опозиційний блок» прямо бреше українському суспільству», – вважає Матвієнко.

Читайте також: «Опозиційний блок» знає, як врегулювати ситуацію на сході України

Опозиційний блок запропонував депутатам Верховної Ради розглянути постанову з 11 пунктів плану мирного врегулювання і поліпшення гуманітарної ситуації на сході України.

Нагадаємо, що система народного контролю «Слово і Діло» в ході аналізу виборчого списку партії зафіксувала, що політична партія «Опозиційний блок», яка отримала на дострокових виборах 2014 року понад 9%, проводить до нового парламенту трьох народних депутатів, які не виконали більше 50% своїх обіцянок.

Зокрема, 54% своїх обіцянок не виконав екс-віце-прем'єр-міністр України, перший номер виборчого списку партії на виборах Юрій Бойко, який наразі представив мирний план для Донбасу.

Між іншим, лідер партії Льовочкін також пообіцяв, що «Опозиційний блок» створить опозиційний уряд, який буде пронувати суспільству та державі правильний шлях розвитку таш ляхи вирішення поточних проблем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: