Масові відключення світла почнуться в січні – експерт

Читать на русском

«Укренерго» змушене буде відключати у великих обсягах споживачів по всій країні. Тому масштабних відключень світла українцям варто очікувати вже в січні-лютому.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з енергетичних програм Володимир Омельченко.

«У сфері енергетики потрібно застосовувати надзвичайні заходи, при цьому на рівні РНБО, а не лише на рівні Міністерства енергетики, тоді українці можуть заощаджувати 15% електроенергії. Відключення означає те, що збільшився дефіцит потужності, відсутності вугілля. І якщо не збалансувати виробництво електроенергії та її споживання, то енергетична система розвалиться. Й питання не в грошах і в економії, а в економічній безпеці», – розповідає Омельченко.

Крім того, споживання електроенергії в країні перевищено на 5 гігават. Щодоби ТЕС спалюють 50,5 тис. тонн вугілля. Тоді, як середньодобовий обсяг постачань не перевищує 45 тис. тонн. Це найнижчий показник за останні 15 років.

«Відключення електроенергії може призвести до масштабних відключень світла в січні та лютому. Такі відключення може використати Опозиційний блок. За допомогою своїх російських представників вони можуть здійснити певний реванш вже навесні. І внаслідок цього «Укренерго» змушене буде відключати у великих обсягах споживачів по всій країні», – вважає експерт.

Читайте також: В «Самопомочі» хочуть вгамувати зарплатні апетити Яреми

Нагадаємо, що з 1 грудня в Києві почали відключати від електроенергії підприємства через дефіцит вугілля в країні.

Однак, нагадаємо, що два місяці тому колишній міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак запевнив, що відключень електроенергії в опалювальний сезон не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: