Яценюк виділяє з Бюджету-2015 року 1,7 млрд на утримання ДНР – нардеп

Читать на русском

Українське керівництво планує направити в Донецьк та Луганськ 1,7 млрд грн у вигляді освітньої та медичної субвенції.

Про це пише народний депутат Віталій Купрій на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Аналізую проект Держбюджету на 2015 рік. Цікава новина. На утримання виконавчої влади у Вінницькій області виділяється 173 млн грн, що майже на 15% більше, ніж в Дніпропетровській області. Проте кількість населення на Дніпропетровщині в 2 рази більше, а екологічне становище незрівняно гірше. А це більше хвороб, менша тривалість життя. Де ж справедливість?», – вважає нардеп.

В той же час, Купрій повідомляє, що уряд планує вилучити тільки з бюджетів Донецька і Луганська до 700 млн грн у вигляді реверсної дотації. В той самий час направити туди 1,7 млрд у вигляді освітньої та медичної субвенції.

«Але ж є ще інші населені пункти, які зараз знаходяться під контролем бойовиків. Я впевнений, що ніхто з ДНР і ЛНР нам і копійки не дасть. А ми що знову українські мільярди направлятимо в кишеню тих, хто вбиває наших патріотів?», – пише Віталій Купрій.

Читайте також: Арсеній Петрович явно «зловив зірку» – Філатов

Нагадаємо, що вчора, 23 грудня, в ході обговорення в парламенті проекту Державного бюджету на 2015 рік та урядового пакету податкового, бюджетного та соціального законодавства прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що середній курс гривні до долара в проекті Держбюджету-2015 складає 17 гривень.

Новини по темі:

За інфляції у 21% прожитковий мінімум наступного року зросте лише на 13%

Гонтарєва досі не знає, що буде з гривнею в 2015 році

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: