Приватизація заборонених об`єктів відбуватиметься за невигідної ціни

Читать на русском

Приватизація обгрунтована тим, що уряд не може знайти кошти для поповнення дефіциту бюджету, й необхідне об`єднання усіх державних ресурсів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив економічний експерт Василь Юрчишин.

«Рішення про приватизацію підприємств планувалось раніше. Пояснюється це тим, що уряд не може знайти кошти для поповнення дефіциту бюджету, й необхідне об`єднання усіх державних ресурсів. І важливо, щоб надходження від приватизації поповнили державний бюджет», - розповідає експерт.

Зі слів спеціаліста, приватні підприємства зазвичай набагато ефективніші, ніж ті, які знаходяться у власності держави.

«Швидше за все це вимушені кроки, оскільки є великий недолік такого рішення. Враховуючи те, що зараз відбувається фінансова криза та падіння економіки, будь-яка приватизація буде здійснюватись за невигідної ціни. Тому приватизація зараз - це очевидно не найкращий час, і уряд не отримає тих сум, які міг би отримати за інших обставин», - підсумовує спеціаліст.

Читайте також: Донбас уже не годує Україну: ДНР проситиме Київ про виплату пенсій

Нагадаємо, що Кабінет міністрів запропонує парламенту скоротити список об’єктів, що не підлягають приватизації, із 1500 до 300. В рамках цього ми запроваджуємо механізм міжнародного аудиту всіх державних компаній. Зокрема тих, що будуть іти на приватизацію, і продажів пакетів державних акцій на міжнародних біржах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: