Скорочення видатків на 25% потрібно застосувати до Верховної Ради – експерт

Читать на русском

Скорочення витрат на 25% має бути застосовано до самої Верховної Ради, державних підприємств, банків і фінансових установ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Вважаю, що для скорочення видатків у державному апараті має бути скорочення штату, оскільки кількість держслужбовців занадто велика. Тим більше зараз, коли є гострий дефіцит бюджету. Проте проблема може виникнути в іншому. Якщо скорочення витрат буде відбуватись таким чином, лише за рахунок скорочення кількості співробітників Міністерств, то можно припустити, що через деякий час «державна машина» все одно відновиться», - вважає експерт.

За його словами, питання в тому, щоб зробити такий механізм, який цього не допустить, а для цього потрібно провести широкомасштабну реформу державного управління, проаналізувати не лише кількість держслужбовців, але переглянути функції, які виконують держслужбовці.

«Вважаю, що скорочення видатків нормою в 25% має бути не лише в Міністерствах. Наприклад, незрозуміло, чому таку норму не застосувати до самої Верховної Ради, державних підприємств, а особливо державних банків та фінансових установ», - підсумовує спеціаліст.

Читайте також: В українців забиратимуть 30% податку з витрат, що перевищують заробіток

Нагадаємо, що Міністерство фінансів при підготовці проекту Державного бюджету на 2015 рік орієнтується на його дефіцит у розмірі 3,7% ВВП.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в кінці листопада заявив, що уряд очікує в 2014 році падіння ВВП на 7% і 4% дефіцит держбюджету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: