Повстання на Кавказі змушує Росію воювати на два фронти - експерт

Читать на русском

Україні не слід погоджуватися на поступки і оголошувати День тиші, після Кавказу бойовики все одно продовжать воювати в АТО.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів генерал-лейтенант Дмитро Уманець.

«Ситуація на Кавказі, з одного боку, йде на користь Україні, з іншого - навпаки, демонструє, що ми йдемо на поступки, оголошуючи День тиші. Зараз чеченські борці за свободу піднімають повстання на Кавказі, і це змушує Кремль воювати на два фронти, а зробити це дуже важко, тому потрібно користуватися цим моментом, тому що, по-перше, це не настільки тривалі воєнні дії, а по-друге, Україні, крім того, що тимчасово не буде активних нападів, це нічого не дасть. Після Кавказу війська знову будуть перекинуті в Україну», - розповідає Дмитро Уманець.

Зі слів військового, зараз Україні не слід оголошувати День тиші в зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте також: В ЛНР не вивчатимуть історію України

Нагадаємо, що раніше, 5 вересня, в Мінську пройшла зустріч тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників України, РФ, ОБСЄ та терористів.

Цього ж дня Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення вогню, який, як відомо, не дотримується досі.

Тому бойовики ДНР вирішили висунути Україні низку умов для проведення мирних переговорів у Мінську, серед яких - виплата пенсій на окупованій території.

Також бойовики ЛНР зізналися, що 5 грудня отримали поповнення з російського міста Томськ.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств щодо ситуації на Донбасі, на якій був визначений День тиші, починаючи з 9 грудня, і подальші дії у разі недотримання бойовиками Мінських угод.



ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: