Путін продовжить дестабілізацію в інших регіонах України – військовий

Читать на русском

Нового відкритого вторгнення швидше за все не буде, але Путін буде продовжувати курс дестабілізації в інших регіонах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Микола Сунгуровський і військовий Микола Поровський.

«На рахунок України Путін від своєї мети не стане відмовлятися і відступати назад теж, хоча зараз ситуація загострюється для Росії тими обставинами, що в Середній Азії може початися наступ Ісламської держави, в результаті чого Путін може втратити Середню Азію, а її не можна втрачати, тому що там дуже багато ресурсів. Тобто, резерви і кошти потрібні будуть і там, а не лише в Україні», - розповідає Микола Поровський.

У той же час, військовий Микола Сунгуровський вважає, що Путін буде продовжувати тиснути на Україну.

«Зараз активно продовжуватиметься розхитування ситуації в інших регіонах України, наприклад, ми вже бачимо, що відбувається в Харкові, тому слід очікувати, що будуть різного роду спроби завдати удар по декількох напрямках. Причому за окремими напрямами це були б відволікаючі удари. Якщо буде атака рівномірно по всьому периметру, то нам доведеться перекидати війська на один напрямок, оголюючи інший», - розповідає Сунгуровський.

Зазначимо, що за даними Інформаційного центру РНБО, зараз на території України залишається кілька тисяч російських військових, і їх кількість не зменшується, а замість загиблих військових Росія направляє поповнення.

Раніше Генштаб України повідомляв, що на Донбасі воюють 32 000 бойовиків: з них приблизно 6-10 тис. військових РФ.

Читайте також: Слідом за військовими в Донбас вже їдуть російські поліцейські

Нагадаємо, у вівторок, 9 грудня, в столиці Білорусі має відбутися черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи із врегулювання конфлікту в Донбасі.

Напередодні ввечері Пушілін повідомив журналістам, що переговори в Мінську не можуть бути проведені раніше 12 грудня, оскільки ДНР і ЛНР необхідно до них підготуватися, узгодити позиції і розробити найбільш складні і спірні моменти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: