Сепаратисти змінять тактику для війни взимку – військовий експерт

Читать на русском

Взимку сепаратисти змінять тактику ведення війни і будуть переконувати жителів, що обстріл ведеться з українського боку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український військовий експерт Микола Сунгуровський.

«Тактика «малих груп», до якої зараз переходять бойовики на Донбасі, може означати дві речі. По-перше, терористи можуть застосовувати малі вогневі групи – це мобільні артилерійські підрозділи, які діють за принципом «вистрілив і втік». По-друге, є небезпека появи малих розвідувально-диверсійних груп – я вважаю, що саме вони становлять для нас найбільшу загрозу», - говорить Сунгуровький.

На його думку, з мобільними артилерійськими групами можна боротися лише якщо українські війська зможуть починати вогонь у відповідь не через півгодини-годину, а буквально через декілька секунд після того, як наші позиції обстріляли. Для цього, за словами Сунгуровського, необхідно забезпечити наші війська сучасними засобами виявлення вогневих позицій.

«Диверсійно-розвідувальні групи здатні діяти в тилу і можуть не обмежуватися зоною АТО, і, скоріш за все, взимку вони будуть діяти таким чином, щоб змусити мешканців повірити, що обстріл ведеться з українського боку», - резюмував експерт.

Читайте також: Українські парламентарі – не лише найбідніші, але й найзайнятіші в Європі

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що 29 листопада на зустрічі в Луганську бойовики самопроголошеної «ЛНР» і українські військові домовилися про припинення вогню з 5 грудня і про відвід всієї важкої техніки з 6 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: