Падіння рубля і нафти змушують Росію йти на перемир'я – експерт

Читать на русском

Тиск збоку Заходу, падіння російського рубля та знецінення нафти змушує Росію йти на примирення.

Так прокоментував «Слову і Ділу» голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко домовленість про припинення вогню між бойовиками ЛНР та українськими військовими.

«Йдеться не про мир, йдеться лише про припинення вогню і по можливості відведення важкої техніки. Але обидві сторони намагаються про щось домовлятися, помітно, що і Росія зараз більш активно працює в цьому напрямі . Це повязано з багатьма причинами, зокрема із тиском Заходу», – заявляє експерт.

Але ставиться до домовленостей про припинення вогню з 5 грудня Володимир Фесенко скептично і додає, що такі домовленості вже були.

«Про це домовлялись в Мінську в середені вересня, потім були спроби реалізувати ці домовленості в жовтні, але безрезультатно, тому давайте почекаємо», – говорить Фесенко.

Читайте також: Дональд Туск допоможе Україні зміцнити міжнародні зв'язки – Огризко

Нагадаємо, луганські бойовики й українські військові домовилися про припинення вогню з 5 грудня, й про відвід усієї важкої техніки з 6 грудня. Таке рішення ухвалили 29 листопада на зустрічі в Луганську. На ній був присутній голова українського контингенту Володимир Аскаров, голова «російського представництва» генерал Олександр Ленцов і представники самопроголошеної ЛНР.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: