Дональд Туск допоможе Україні зміцнити міжнародні зв'язки - Огризко

Читать на русском

Поляк Дональд Туск зайняв пост голови Євроради, і він зможе краще зрозуміти потреби України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український дипломат, міністр закордонних справ України 2007-2009 рр. Володимир Огризко.

«Гадаю, що зважаючі на ситуацію, в якій опинилась країна – це надзвичайно важливе призначення, оскільки пан Туск, як ніхто інший розуміє потреби Східної Європи, потреби України. Важливо, що це не просто європейський лідер, це поляк і вважаю, що він зможе максимально швидко та ефективно допомогти у вирішенні тих питань, з якими зараз зіштовхнулась Україна. Також впевнений, що міжнародні відносини України та європейських країн стануть сильнішими. Дуже важливо, що і Європа теж оцінює даного кандидата - позитивно для України», - вважає Огризко.

Зі слів дипломата, багато європейських лідерів уже змінили свою думку, щодо російсько-українського конфлікту, що стало очевидно після саміту в Австралії, тому зараз в принципі включення іноземних громадян у політичне життя України дуже важливо.

Слід зазначити, що екс-глава польського уряду у Сопоті висловив думку, що в грудні під час першого саміту ЄС першочерговим та ключовим завданням буде питання війни на сході України.

«Без сумніву, який би сценарій ми не склали, українська тема у будь-якому разі буде однією з ключових. Тим більше, що насправді маємо справу, і мусимо це відкрито визнати, з черговою хвилею окупації, маємо справу зі звичайною війною», - заявив Туск.

Читайте також: У Кабміні можуть створити нове Міністерство – Геращенко

Нагадаємо, що 9 вересня Дональд Туск подав у відставку з посади прем'єр-міністра Польщі у зв'язку зі своїм призначенням президентом Європейської ради. 30 серпня нинішнього року стало відомо, що Туск затверджений на пост голови Ради ЄС  такої високої посади в ЄС не займав ще жоден поляк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: