Міжнародні кредити можуть утримати коаліцію від розколу – експерт

Читать на русском

Кредити з Європи можуть утримати парламент від сварок. Але серйозні конфлікти в Раді можливі через те, що в парламенті представники Кремля будуть відкрито сидіти поруч з патріотами України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький та політолог Віктор Небоженко.

«Складно уявити, як поруч будуть сидіти цинічні захисники політики Путіна і поранений боєць з добровольчого батальйону. Думаю виходячи тільки з цього факту, випливає, що спокійним цей парламент не буде. Ефективність буде залежати тільки від однієї людини – Президента Порошенко. Якщо він почне ламати парламент і будувати його під себе, ні Порошенко як Президент, ні сам парламент не зможуть змінити ситуацію в країні», - вважає Небоженко.

У той же час, Олексій Голобуцький вважає, що міжнародні кредити від США і європейських країн будуть стримувати нову коаліцію від сварок за посади і сфери впливу, які загрожують спровокувати політичну кризу, як це вже було в історії України після Помаранчевої революції.

«Все-таки головним аспектом будуть взаємини двох людей: Порошенко – Яценюк. Якщо Президент захоче створити президентську республіку – це призведе до провалу роботи парламенту. Тому все залежить від того, яким буде прем'єр-міністр, яким буде спікер, і як поведе себе Адміністрація Президента і сам Порошенко», - додає політолог Віктор Небоженко.

Читайте також: В «Опоблоці» звинуватили нову коаліцію у плагіаті

Нагадаємо, що 27 листопада 2014 року в Верховній Раді VIII скликання створена нова коаліція «Європейська Україна», до неї увійшли п'ять політичних сил.

Всього вона налічує 302 депутати фракцій «Блок Петра Порошенка», «Батьківщина», «Народний фронт», «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: