«Опозиційний блок» буде займатись популізмом у ВР – експерт

Читать на русском

Ключовими для Опозиційного блоку будуть питання Донбасу та популістичні настрої, а депутатські групи будуть орієнтуватись на силу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко.

«В Раді 8-го скликання популізмом буде займатися «Опозиційний блок», який безвідповідально буде заявляти про підвищення пенсій, заробітних плат та спиратись у своїй політиці на соціально-незахищені верстви населення. При цьому, абсолютно розуміючи, що ніяких таких можливостей не має», - вважає експерт.

Слід зазначити, що «Опозиційний блок» подав на розгляд уже шість законопроектів, які стосуються Донбасу й таким чином, випереджає представників коаліції, тому можна припустити, що предметом їх політичної діяльності стануть саме питання Донбасу.

«Що стосується депутатських груп Хомутинніка та Єремєєва то ці групи будуть голосувати ситуативно, домовляючись то з прем'єром, то з Порошенко. Якщо ж Росія буде розвивати наступ, та активізувати бойові дії на підрив української державності, то звісно вони будуть орієнтуватись на силу, чия позиція буде вагоміша», - розповідає Костянтин Матвієнко.

Показово, що сьогодні, під час голосування групи Віталія Хомутинніка та Ігоря Єремєєва «Воля народу», за винятком відсутніх депутатів, повним складом підтримали призначення Яценюкана посаду прем'єра.

Читайте також: «Радикальна партія» відмовиться від недоторканості – Силантьєв

Відзначимо, що сьогодні 27 листопада розпочала свою роботу Верховна Рада восьмого скликання. Володимир Гройсман заявив про створення шести фракцій, зокрема, «Опозиційного блоку» у складі 40 народних депутатів. Її очолив Юрій Бойко.

Нагадаємо, у Верховній Раді VII скликання після зміни влади в країні було створено депутатські групи, до яких увійшли в основному колишні члени фракції Партії регіонів. А саме: «Суверенна європейська Україна», що зараз називається «Воля народа», та «Економічний розвиток» – виступили в якості засновників нової парламентської коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: