Україна може отримати наступний транш від МВФ в січні – експерт

Читать на русском

Через корупцію МВФ зможе видати наступний транш тільки на більш жорстких умовах і вже в новому році.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт Олексій Плотніков.

«Зараз для України настали важкі часи. У нашій державі відбувається знецінення праці, спад виробництва, зростання цін, скорочення споживчої активності, згортання інвестиційних програм, що зменшує довіру з боку зовнішніх і внутрішніх інвесторів. У той же час, дуже нестабільна національна валюта, яка швидко дешевшає, а відсутність прозорих механізмів і корупція ще більше знижують довіру МВФ», - вважає економіст.

Зі слів експерта, незважаючи на це, враховуючи ситуацію «неоголошеної війни» швидше за все черговий транш МВФ для України видасть, але можливо вже наступного року в січні. Пов'язано це з тим, що зараз у МВФ є якісь побоювання і підозри в корупційних схемах з використання попередньої фінансової допомоги та й впринципі те, що транш очікували раніше – це надії українського керівництва, які не поділяв за графіком МВФ.

Читайте також: В КМДА вже знають нову ціну на проїзд у метро

Нагадаємо, що в квітні цього року МВФ схвалив програму кредитування України в обсязі $ 16,67 млрд строком на два роки. 11 листопада в Україну прибула місія Фонду, щоб переглянути її умови.

На даний момент, МВФ повідомив, що збирається відновити переговори про новий транш для України, але тільки після формування нового уряду.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що Україна отримала чверть з тих коштів, які передбачені кредитною програмою МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: