Опозиційний блок займе нішу партії Тігіпка – політолог

Читать на русском

Якби Опозиційний блок був переформатований до виборів -– отримав би рейтинг вище, зараз структура поміняла спонсора і займатиме в Раді нішу партії Тігіпка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Доцільність переформатування Опозиційного блоку була ще до виборів і якби ребрендинг провели раніше, то можливо результати їх були б ще вище, ніж зараз. Сьогоднішня заява Льовочкіна про переформатування структури пов'язана з декількома фактами. Перший, те, що тепер ця структура включає не тільки представників Партії регіонів, а й групу Льовочкіна та ще кілька фінансово-промислових структур і партія вже не однолінійна. Другий важливий момент - зміна фінансування та спонсора», - розповідає політолог.

З його слів, Опозиційний блок має за собою вантаж Партії регіонів, який нікому з громадян не потрібен, тому зараз партія буде намагатися впровадити для себе інший асоціативний ряд.

«Опозиційний блок вже зараз починає виборчу кампанію до місцевих рад і цей технічний момент теж вимагає трансформації структури. У новому парламенті, Опозиційний блок поміняє ідеологічну платформу: буде більше лібералізований і менш консервативний. Найближчим часом ОБ займе нішу партії Тігіпка. Зараз, якщо депутатські посади будуть розділятися за квотним принципом, то вони зможуть претендувати тільки на двух голів комітетів, тому Опозиційний блок буде робити все, щоб стати визнаною опозицією, оскільки в цьому випадку він займе мінімум 5 посад голів комітетів», - пояснив фахівець.

Читайте також: Майбутні депутати вже знають, як усунути Президента

Слід зазначити, Опозиційний блок - це 15 осіб, які голосували за диктаторські закони 16 січня, після прийняття яких трапився розстріл Небесної сотні на Майдані.

Нагадаємо, до Верховної Ради на дострокових виборах балотувалося 127 депутатів, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня, з них 39 кандидатів балотуються за списками партій.

Зазначимо, що найбільше таких депутатів у списку Опозиційного блоку - 15 осіб. 13 таких кандидатів у списках Компартії, Сергій Тігіпко в список Сильної України записав 11 таких кандидатів, що віддали свої голоси 16 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: