Китай фактично фінансує війну Путіна проти України – експерт

Читать на русском

Завдяки мільярдам від нових паливно-енергетичних угод з Пекіном Путін направляє бойові військові частини на Україну та продовжує терористичну операцію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт-міжнародник, директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України Олександр Потєхін.

«Своїм азіатським партнерам Росія продає зараз нафтопродукти з меншим митом, ніж в європейські країни Тому логічно, що СОТ уже має п'ять скарг на Росію і вимагає встановлення єдиних стандартів для всіх. Зі сторони Росії, такак поведінка обгрунтована тим, що підписанням декількох китайсько-російських нафтогазових угод і завдяки мільярдам від нових паливно-енергетичних угод з Пекіном, Путін направляє бойові військові частини на Україну та продовжує террористичну операцію», - розповідає експерт.

Зі слів експерта, питання війни в Україні в співпраці Росія-Китай, абсолютно другорядне для Китая, їх об'єднують інші інтереси, а саме протистояння Америці.

«Росія у відносинах з Китаєм може перетворитися на залежну державу, як Африка. В результаті, Європа шукатиме альтернативні енергетичні шляху, а Україна - цілеспрямовано знижувати споживання російського газу», - підсумував експерт.

Читайте також: Врегулювати ситуацію на Донбасі допоможуть Німеччина, Польща та Франція

Слід зазначити, що «Газпром» в травні підписав з CNPC 30-річний контракт на поставку в Китай починаючи з 2019 року до 38 млрд куб. м газу на рік по газопроводу «Сила Сибіру».

Водночас, голова «Газпрому» Олексій Міллер відмовився назвати ціну на російський газ для Китаю, пославшись на комерційну таємницю.

При цьому президент РФ Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін одностайно висловили намір протидіяти втручанню у внутрішні справи інших держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, что Україна в рамках Світової организації торгівлі (СОТ) офіційно висловила свої претензії Росії з приводу дії торгових обмежень, які РФ почала ще в 2012 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: