Необхідно націоналізувати активи РФ в інших країнах – політолог

Читать на русском

Директор соціологічної служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко вважає, що лише націоналізація активів РФ на користь тих країн, де є ці активи, зможе вплинути на агресора.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» інформацію заяви Президента Польщі Броніслава Коморовського про те, що санкції проти Росії можуть утримати РФ від подальшої агресії щодо України та розповів, які саме санкції матимуть вплив.

«Ми знаходимось в безглуздому становищі, коли Захід шукає, як же зупинити агресора в той час, коли не треба вигадувати нічого нового, адже така історія вже була з сирійським президентом, лідером Лівії Каддафі, коли всі кошти були повернуто лівійському народу на відновлення Лівії. Саме так потрібно діяти Україні та ЄС. На території України знаходиться 10 млрд доларів власності Росії й єдина санкція, яка може бути дієвою — це націоналізація активів на користь тих країн, на чиїй території знаходяться активи вищого керівництва Росії», - розповідає політолог.

За його словами, лише удар по особистим інтересам зможе утримати подальшу агресію, тому мова має йти про заморожування вкладів, які знаходяться на території ЄС та прийнятті відповідного закону, в кооперації з Європейським Союзом про подальшу реквізицію власності агресора.

Читайте також: Врегулювати ситуацію на Донбасі допоможуть Німеччина, Польща та Франція

Нагадаємо, що 17 листопада глави МЗС стран-членів ЄС доручили до кінця листопада розширити санкційній список особами з числа лідерів ДНР та ЛНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: