Порошенко не готовий ввести «воєнний стан» - експерт

Читать на русском

Ввести воєнний стан необхідно було ще напочатку анексії Криму, а нинішній уряд буде проводити реформи, а не воювати.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Микола Поровський та голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко.

Так, Поровський сумнівається у готовності Президента та уряду піти на такий крок, як введення воєнного стану. На його думку, новий уряд не готовий до воєнного стану і буде скоіріше орієнтуватися на переговори та реформи.

«Нове скликання буде налаштоване на те, щоб проводити реформи, а не сконцентровувати свої сили на війні, та й забезпечити належним чином арімію та підготувати її до відбиття агресії можна і без воєнного стану», - вважає військовий.

Водночас Костянтин Матвієнко переконаний, що військовий стан потрібно було ввести давно, але сумнівається, що зараз це буде зроблено.

«Військовий стан по всій Україні потрібно було ввести набагато раніше, десь з початку року, як тільки почалася анексія Криму. Проти України йде війна і необхідно ввести військовий стан – тоді держава зможе використовувати всі ресурси для опору агресії. Але найближчим часом нереально оголосити військовий стан, бо головнокомандувач Петро Порошенко в цьому відношенні нерішучий», – розповідає Матвієнко.

Читайте також: Влада відшкодує збитки потерпілим в зоні АТО

Слід зазначити, що через дев'ять місяців після розстрілів на Майдані сім'ям 91 Героя Небесної Сотні все-таки виплатили матеріальну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: