Лазоришинець хоче зменшити спекуляції на ринку фармацевтики – експерт

Читать на русском

Держрегулювання цін дозволить малозабезпечиним сім'ям купувати ліки за доступними для них цінами та зменшить спекуляції на ринку фармацевтики.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-заступник міністра охорони здоров'я України Вячеслав Передерій.

«Факт того, що вибір організаційно-правової форми господарювання – юридична особа чи ФОП – це прерогатива власника бізнесу і в господарську діяльність Держлікслужба не втручається, спричинює те, що відбуваються фальсифікації з дотриманням ліцензійних умов та медикаментів. Прикладом цього, є недавній випадок викриття у Харкові неліцензійного виробництва лікарських засобів. Тому зараз, внесені зміни до постанови практично виключають можливість будь-яких фальсифікацій торгівельно-роздрібних надбавок на вітчизняні ліки. А Держлікслужба зобов'язала всіх без виключення суб’єктів господарювання до однакових прав у отриманні ліцензій», - розповідає екс-заступник міністра охорони здоров'я.

За його словами, відтепер ліки, оптово-відпускна ціна яких нижча 12 грн за одну упаковку, що до сьогодні становила від 0,3% виробів медичного призначення для аптечних закладів, коливатимуться від 10% до 25%.

Читайте також:«Слово і Діло» оголошує всеукраїнський конкурс для студентів ВНЗ

Нагадаємо, що в.о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець також висловив обурення з приводу того, що до Антимонопольного Комітету подають скарги фірми, які не мають жодного відношення до медицини.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: