Київ застосує дзеркальні заходи і припинить ввіз продуктів з РФ - експерт

Читать на русском

Росія веде торгівельну війну з Україною, тому Київ симетрично заборонить імпорт приблизно 94 товарних груп російських продуктів на суму близько $3 млрд.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова партії «Українська платформа Собор» Павло Жебрівський і експерт з питань захисту прав споживачів Олександр Ладигін.

«Ніяких санітарно-епідеміологічних порушень не може бути й самі росіяни визнають, що наша продукція набагато краща, ніж їх власна, тому це виключно політизоване питання. Росія вже кілька років веде торгівельну війну з Україною і в її планах всіма способами чинити тиск на країну, в тому числі й такими ось економічними заборонами», - розповідає Жебрівський.

На думку Павла Жебрівського, відповідь України має бути дзеркальною і список з 94 товарних груп російського виробництва також потрібно ввести в дію та заборонити імпорт на територію України.

У той же час, експерт із захисту прав споживачів Олександр Ладигін розповідає, що обмеження, зокрема, можуть торкнутися продуктів харчування, косметики та медикаментів.

«Україна може ввести обмеження у вигляді заборони на імпорт певних товарних ліній, але при цьому, вона повторить порушення міждержавних домовленостей в СОТ, так як це робить зараз Росія», - пояснює експерт.

Читайте також: МАФи підуть на махінації через заборону продажу алкоголю вночі - юрист

Нагадаємо, що з 28 липня Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження щодо сиру виробництва українського підприємства ПрАТ «Хмельницька маслосиробаза».

На сьогоднішній день в РФ заборонено ввезення української свинини і продуктів з неї, картоплі, а також істотно обмежені поставки кондитерських виробів і м'яса птиці.

Також з 28 липня Россільгоспнагляд ввів повну заборону на поставки в РФ молочної продукції з України. З 29 липня Росспоживнагляд заборонив ввезення української плодоовочевої продукції і рибних консервів, а також сокової продукції та дитячого харчування. А з 15 серпня Росія призупинила ввезення на свою територію пива, пивних напоїв і горілки українських виробників.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: