Україні потрібні чиновники, які не бояться режиму антикризового управління

Читать на русском

Україну чекає великий прихід в уряд тих, хто вміє працювати не лише системно, але і не боїться режиму антикризового управління. Тобто нормальних менеджерів.

Про це у своєму авторському матеріалі на сайті Новое время говорить консультант по стратегії розвитку бізнесу Михайло Весберг, пише «Слово і Діло».

Виник момент, коли нормальні менеджери зможуть кількісно потіснити пострадянський бюрократичний прошарок з органів влади.

«Раніше такого шансу у нас не було. Чужаків з демократичними цінностями пускали у владу лише в самих окремих випадках, коли потрібно було когось прикрити або за когось вигребти, а не щось робити, міняти. Або ж —по наполегливим рекомендаціям іноземних інвесторів, які погоджувалися давати чергові транші під конкретне прізвище у владі», - стверджує фахівець.

Зараз же, за його словами, шанси є. Професіоналів-менеджерів за межами державної системи значно більше, аніж в середині.

«Бізнес-структури останні 20 років розвивалися, а держапарат — ні. До того ж вчорашні професійні держслужбовці ніколи не стикалися з проблемами, які країні належить вирішувати в 2015–2017 роках. І розмови про нібито некомпетентність нових чиновників недоречні.... Тим, хто. зважився стати чиновником, важливо розуміти, що ця робота — таке ж волонтерство, як і допомога армії. Лише місце бойових дій знаходиться в кабінетах і кімнатах для нарад», - констатував Вейсберг.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: