За законом Соболєва не можна позбавити мандата - правозахисник

Читать на русском

Українське законодавство - універсальний збірник незрозумілих правил. І немає ніяких підстав, щоб Єгора Соболєва позбавили мандата.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів відомий український правозахисник, юрист Едуард Багіров.

«Поняття «виборчий мандат» в принципі не існує. Депутати обрані за списком або по мажоритарному округу автоматично стають незалежними від своїх політичних лідерів, колишніх обіцянок, і поняття виборчий мандат їх вже не стосується», - розповідає правозахисник.

З його слів, зараз відбувається глобальне переформатування у Верховній Раді й можливо будуть створюватися нові депутатські групи, які зможуть скласти конкуренцію і «Народному Фронту» й «Блоку Порошенка».

«Закон «Про статус народного депутата України» та закон «Про вибори народних депутатів України» дозволяє бути депутатом поза Конституцією, поза законодавчими нормами. Немає жодної чіткої статті за якою можна позбавити Соболєва депутатського мандата», - підсумував Багіров.

Читайте також: На Львівщині та в Києві найбільше розчаровані партією Порошенко

Нагадаємо, що один з лідерів партії «Воля» і кандидат в народні депутати від об'єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв вийшов зі складу партії. Крім Соболєва прийняли рішення вийти з лав «Волі» Павло Костенко та Вікторія Войціцька.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: