Вільний курс валюти призведе до повного руйнування економіки - експерт

Читать на русском

На початку року відбувалася недооцінка ситуації, а застосування ліберальних заходів призвело до катастрофічної ситуації на валютному ринку.

Про це «Слову і Ділу» заявив голова ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін, коментуючи стан курсу валют в Україні.

«Вільного курсу немає ні в одній країні. Валютний курс утворюється в межах тих чи інших обмежень. Зате в нашій країні, механізмів, які б зафіксували курс у вільному плаванні, просто немає. Тому це плавання триватиме не до встановлення якогось рівноважного курсу, а до повного руйнування економіки. Немає межі, яка змогла б врівноважити становище, тому спрогнозувати яким буде євро або долар дуже складно», - пояснює експерт.

За його словами, найкращий прогноз - це позиція МВФ і якщо наступний транш буде затягуватись до січня місяця, то прогнози невтішні. Не виключено, що євро зможе піднятися і до 20 гривень, підсумував фахівець.

Читайте також: Долар знову подорожчав на 50 копійок і вже перевалив за 15 грн

Нагадаємо, що протягом п'ятниці 7 листопада американський долар на міжбанку подорожчав ще на 50 копійок і зараз складає 15,2 грн., курс євро виріс до 18,83.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: